U.S. EMBASSYBujumbura, Burundi

Project Scope

This embassy compound was designed and constructed according to the State Department’s Design Excellence criteria stressing superior aesthetics, function, top-quality materials, sustainability, and references to the local host culture.  The new facility’s grand atrium features woven brass wire mesh screens with brass rods from Germany intended to reflect the local basket weaving culture.  The wire mesh was cut, customized, and installed at the site—a delicate and painstaking process.   The atrium also exhibits brown granite from Spain; gray granite from the U.S., ceiling and wall panels of exotic hardwood from Turkey, architectural concrete panels, marble floors, and a baseboard detail made from rocks from nearby Lake Tanganyika.  A custom stainless steel and glass stairway ascends to the second level.

PROJECT FACTS:

CLIENT
U.S. State Department


CORE MARKET
International