U.S. COURTHOUSE Little Rock, AR

Project Scope

Construction of a new 179,000-SF Courthouse Annex located adjacent to the existing courthouse facility in the Little Rock Downtown Business District. The new Annex includes a large five-story glass atrium, one special proceedings courtroom, eight district courtrooms, three magistrate courtrooms, twelve judicial chambers, sallyports, detention cells, joint use space, and a 24,000-SF indoor parking facility. This two-phased project scope also included renovation and modernization of the existing occupied courthouse. Of critical importance to the GSA was strict control over noise, dust, and jobsite traffic to avoid disruption to ongoing judicial services; and a smooth transition from the old to the new facilities. The exterior of the new Annex was designed to blend with the existing facility with granite and limestone facing block combined with modern details, such as a large aluminum overhang and extensive use of glass.

PROJECT FACTS:

CLIENT
GSA


CORE MARKET
Judicial and Correctional


SERVICE
General Contractor